Mikä on SOI (Super OsseoIntegration)?
PH-puskuroitu implanttipinta

 

 
 PH-puskuroitu implanttipinta Osstemilta.

Osstem Implant on myyntimäärältään maailman suurin implanttivalmistajia ja kehittää uusia innovatiivisia tuotteita implantologiaan.
Ainutlaatuinen SOI-pinnoite on kehitetty nopeuttamaan luutumisprosessia.


SOI = Super OsseoIntegration

Porausprosessissa ennen implantin asettamista luukudokselle aiheutetaan murtuman kaltainen trauma. Porauskohta muuttuu suhteellisen hypoksiseksi (hapettomaksi) ja solun ulkoisesta pH:sta tulee happama. Happamissa olosuhteissa luuytimen stromasoluilla on alhainen alkalisen fosfataasin (ALP) aktiivisuus ja alhainen kollageenisynteesi. Nämä kaksi tekijää ovat tärkeitä luun muodostumisessa [17]. On raportoitu, että ALP-aktiivisuus laski huipustaan (pH:ssa 7,4) lähes nollaan (pH:ssa alle 7,0). [18]. Toisessa tutkimuksessa havaittiin, että happamat olosuhteet vaikuttivat myös ALP-aktiivisuuteen ja kollageenisynteesiin, samoin kuin osteoblastien glykolyysiin ja DNA-synteesiin [19]. Lisäksi verihiutaleiden aggregaatio väheni myös solun ulkoisessa asidoosissa [20].

Osstem SOI -implantit ovat jo markkinoilla valmistajan kotimaassa. Eurooppaan SOI-pintaiset implantit saadaan arviolta 2021-2022 aikana. Implantilla on käynnissä Euroopassa usean maan kliininen seurantatutkimus, jossa verrataan perinteistä SA-pintaa SOI-pintaan.

Videolla esitellään pinnan vaikutusta hydrofiilisyyteen ja veren hyytymiseen. SOI-pinta edesauttaa fibriiniverkon muodostuksessa, kasvattaa reilusti RT-lukua (removal torque) sekä BIC-arvoa (bone to implant contact). 


Lataa artikkeli

Coating of a Sand-Blasted and Acid-Etched
Implant Surface with a pH-Buffering Agent
after Vacuum-UV Photofunctionalization

MDPI Published: 28 October 2020

Lataa artikkeli pdf


Lataa tutkimus

Bioactive characteristics of an implant surface coated with a pH buffering agent: an in vitro study
J Periodontal Implant Sci. 2019 Dec;49(6):366-381
https://doi.org/10.5051/jpis.2019.49.6.366
pISSN 2093-2278·eISSN 2093-2286

Lataa tutkimus pdf


Odoo text and image block


Osstem implantilla tutkitusti puhdas implanttipinta
Tutkimus hammasimplantin pinnan puhtaudesta ja hiekkapuhalluspartikkeleiden kontaminaatiosta. Osstem Implant, Straumann, Thommen