Odoo image and text block

Käyttö- ja toimitusehdot

Kompodent.fi on pääasiallisesti terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu verkkokauppa. Kompodent myy tuotteita ammattikäyttöön yrityksille, yhteisöille ja laillistetuille ammattilaisille sekä osa tuotteista myös yksityisille henkilöille. Nämä toimitusehdot pätevät Kompodentin ja asiakkaan väliseen suulliseen, kirjalliseen tai sähköiseen kaupankäyntiin. Käyttämällä sivustoa asiakas hyväksyy käyttöehdot. 

Hinnat ja minimitilaus

Minimitilaus verkkokaupasta on 30 € (alv 0%).

Hinnat ilmoitetaan verottomina ja voimassa oleva arvonlisävero lisätään hintoihin. Tilaukseen lisätään toimituskulut ja laskutuskulut. Sähköinen laskutus on veloitukseton. Paperilaskusta veloitamme 4 € (alv 0%).
Verkkokauppatilauksiin ei lisätä laskutuskuluja.

Hinnat ovat aina tilaushetken hintoja. Mikäli jonkin tuotteen hinta on virheellinen, pidättää Kompodent oikeuden oikaista hintaa tilauksen jälkeen. Muutoksesta ilmoitetaan aina ostajalle, ja ostajalla on oikeus tässä tapauksessa muuttaa tilausta.

Sopimushinnat

Mikäli asiakkaalla on sopimushinta voimassa, näkyvät sopimushinnat verkkokaupassa sisäänkirjautuneelle käyttäjälle. Yleiset hintaedut, kuten esim. määräalennukset, eivät ole tällöin voimassa.


Etukoodit

Verkkokaupassa on käytössä etukoodeja, joita ilmoitetaan esim. uutiskirjeessä ja muissa markkinointimateriaaleissa. Käytettäessä etukoodia, poistuvat kaikki muut edut ja määräalennukset, ja hinta muodostuu ainoastaan etukoodin sisältävän edun muodossa verkkokaupassa. Etukoodia voi käyttää vain verkkotilaamisen yhteydessä. Etukoodin etua ei voi yhdistää muihin hinnastoihin ja etuihin, kuten esim. sopimushintoihin.

Tunnukset verkkokauppaan

Asiakastunnus on sähköpostiosoite. Asiakkaalle toimitetaan rekisteröitymisen yhteydessä annettuun sähköpostiin viesti, joka sisältää linkin salananan luomista varten tai linkkiviesti lähetetään pyynnöstä asiakkaalle. Asiakkaan vastuulla on huolehtia tunnuksista siten, etteivät ne päädy ulkopuolisten haltuun. Mikäli tunnukset ovat joutuneet ulkopuolisten tietoon, tulee asiakkaan uusia salasana hallintapaneelissa tai ilmoittaa asiasta välittömästi Kompodentiin tunnusten vaihtamiseksi.

Tilausvahvistus 

Asiakkaan tilaus on sitova sen jälkeen, kun tilaus on saapunut Kompodent-verkkokauppaan ja kirjautunut järjestelmään tai kaupasta on sovittu suullisesti tai kirjallisesti. Verkkokauppatilauksissa asiakas vastaa tilauksen oikeellisuudesta, kuten tilatusta tuotteesta, kappalemäärästä sekä toimitustavasta.

Tilausten maksaminen ja laskutus

Maksaminen suoritetaan laskulla. Maksuaika on 14 vrk ellei toisin sovittu. Huomautukset laskuun on tehtävä eräpäivään mennessä, jonka aikana tulee esittää kaikki korjausvaatimukset laskun osalta. Muilta osin laskumuutoksista peritään erillinen maksu.

Maksuhuomautuskulut

Eräpäivän ylittävästä maksusta peritään viivästyskorko sopimuksen mukaan tai voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti ja maksumuistutusmaksu. Lisäksi veloitamme yritysasiakkailta vakiokorvauksen 40 euroa per lasku, jos laskusta on ehditty lähettää maksukehotus. Maksukehotuksen lähettää Kompodent tai ulkopuolinen perintäyhtiö.

Erikseen sovitut osamaksut on maksettava eräpäivään mennessä, muuten Kompodentin ja asiakkaan välinen osamaksusopimus voidaan purkaa välittömästi ja kauppasumma viivästysmaksuineen laskutetaan kokonaisuudessaan. Mikäli koko kauppasummaa ei makseta eräpäivään mennessä, saatamme laskun kokonaisuudessaan perittäväksi ilman erillistä ilmoitusta. Mikäli Kompodentin saatava saatetaan perintätoimiston perittäväksi, vastaa asiakas Kompodentin muistutus- ja korkokulujen lisäksi myös perintätoimiston perintäkuluista.

Ulkoinen perintä/laskutuspalvelu

Kompodent saattaa laskuttaa tilauksen käyttämällä ulkoistettua laskutus ja maksuseurantapalvelua. Mahdollisista laskun maksuviivästyksistä ja perinnästä huolehtii tällöin laskutuspalvelun tuottaja. Asiakkaan tulee kohdistaa laskun maksamiseen liittyvät kysymykset laskutuspalvelun tuottajalle. Tilaukseen liittyvät asiat asioidaan Kompodentin kanssa. Laskuista voidaan veloittaa voimassa oleva laskutuslisä, ellei toisin ole sovittu. Asiakas on velvollinen huolehtimaan, että asiakkaan osoitetiedot ovat oikeat ja ilmoittamaan muutoksista Kompodentiin.

Toimitus

Tuotteet toimitetaan pääsääntöisesti Posti Oy:n välityksellä. Toimituksista peritään toimitusmaksu. Toimitusmaksu sisältää posti-, pakkaus- ja käsittelykulut. Toimituskulut ilmoitetaan tilauksen yhteydessä verkkokaupassa.

Toimitusaika on varastotuotteille pääsääntöisesti 1-3 arkipäivää tilausvahvistuksesta, ilman sitoumusta. Tehdastilaukset toimitamme tavaran saavuttua varastoomme. Jälkitoimitustuotteet toimitamme ilman uutta toimitusmaksua. Mikäli asiakkaalla on toinen tilaus tehtynä järjestelmässä, voidaan jälkitoimitus toimittaa samassa tilaustoimituksessa. Jälkitoimituksesta ei muodostu hyvitettävää toimituskulua eikä se vaikuta toisen tilaustoimituksen toimituskuluihin.
Kompodent ei vastaa viivästyneistä toimituksista aiheutuneista välillisistä tai välittömistä kustannuksista. Asiakkaan tulee huolehtia, että tilatut tuotteet hankitaan hyvissä ajoin ennen tarkoitettua käyttöä.

Lähetyksen vakuuttaminen

Kompodentin lähetyksillä ei ole ylimääräistä kuljetusvakuutusta. Mikäli asiakas haluaa vakuuttaa lähetyksen, tulee hänen ilmoittaa asiasta Kompodentiin puhelimitse tai sähköpostitse tilausta tehdessä. Kompodent hoitaa lähetyksen vakuuttamisen logistiikkayhtiön vakuutustarjonnasta. Asiakas vastaa vakuuttamisen kustannuksista. Lisätiedot mm. Postin sivuilta www.posti.fi.

Lähetyksen vastaanottaminen

Tilauksen katsotaan tulleen toimitetuksi perille, kun paketti on vastaanotettu kuljetuksesta, eikä siitä ole reklamoitu 3 vuorokauden kuluessa vastaanottamisesta.

Mikäli tuote on vaurioitunut kuljetuksessa, on ostajan ehdottomasti ilmoitettava asiasta kuriirille toimituksen yhteydessä ja tehtävä kirjallinen reklamaatio kuriirille sekä välittömästi ilmoitettava vahingosta lähettäjälle, kuitenkin viimeistään kolmen (3) vrk kuluessa tuotteen saapumisesta. Lähetyksen katsotaan toimitetuksi virheettömästi, mikäli asiakas ei reklamoi virheestä tai rikkoutumisesta 3 vrk kuluessa toimituksen vastaanottamisesta.

Peruutukset ja palautukset

Virheettömillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Osasta tuotteista voidaan sopia koekäyttö, jolloin asiakas saa mahdollisuuden kokeilla tuotetta sovitusti. Mikäli tuotteessa on valmistus- tai laatuvirhe, on Kompodentilla oikeus valita, korjataanko tavara, toimitetaanko uusi tavara tilalle, hyvitetäänkö tavaran hinta tai toimitetaanko se valmistajalle tai maahantuojalle korjaukseen. Kompodent ei vastaa vioista, jotka johtuvat tavaran väärästä käytöstä tai käsittelystä Kompodentin tai valmistajan antamien ohjeiden vastaisesti. Viat tulee ilmoittaa Kompodentiin välittömästi (vähintään 3 vrk kuluttua) niiden havaitsemisesta.

Toimitetun tuotteen lasku on maksettava ajallaan eräpäivään mennessä huolimatta korjaus/vaihtoreklamaatiosta. Mahdollinen hyvitys palautetaan viipymättä reklamaation käsittelyn jälkeen, viimeistään 14 vrk reklamaation hyväksytystä käsittelystä. Kompodentilla on oikeus laskuttaa aiheutuneet kustannukset asiakkaalta, kuten esim. työ- ja lähetyskustannukset, mikäli palautus on ollut aiheeton ja siitä aiheutunut kustannuksia Kompodentille.

Kompodentilla on täysi oikeus peruuttaa tilaus omasta harkinnasta, jolloin tilauksesta mahdollisesti maksetut ennakkomaksut palautetaan ostajalle. Kompodent ilmoittaa peruuntuneesta tilauksesta sähköpostilla ostajalle. Kompodent ei korvaa peruutuksesta mahdollisesti ostajalle aiheutuvia välillisiä tai välittömiä kustannuksia. Kompodentilla on oikeus muuttaa toimitus- ja maksuehtoja asiakaskohtaisesti.

Mikäli ostaja ei vastaanota Kompodentista asianmukaisesti lähetettyä tilausta, on ostaja edelleen velvollinen maksamaan tilauksen kokonaisuudessaan ja vastaamaan mahdollisista viivästysseuraamuksista ja -maksuista. Uudelleenlähetyksestä perimme aina uuden toimitusmaksun. Tavara lähetetään uudestaan samalla palvelulla, jolla ensimmäinen lähetys on yritetty toimittaa.

Lähetyksen jälkeisistä peruutetuista, muutetuista tai palautuneista tilauksista veloitetaan uudelleenvarastointimaksu, joka on 30 % tuotteen hinnasta tai vähintään 40 € (alv 0%) lähetyserää kohti. Palautukset tulee sopia aina erikseen. Mikäli tilaus palautetaan Kompodentin asiakaspalautuksena takaisin, veloitamme lähetyksestä toimituskulut.

Omistusoikeus

Omistusoikeus tavaraan säilyy Kompodentilla siihen asti, kunnes kauppahinta, mahdollisine viivästysmaksuineen ja korkoineen on kokonaisuudessaan maksettu. Jos tuote on avattu pakkauksesta ja käytetty ja mikäli tuote ja alkuperäinen tuotepakkaus eivät vastaa alkuperäistä myyntikuntoista tuotetta, on Kompodentilla oikeus kieltäytyä tuotteen vastaanottamisesta tai Kompodent voi veloittaa tuotteen myyntikuntoon saattamisesta erikseen 30 % tuotteen myyntihinnasta, kuitenkin vähintään 50 € (alv 0%).

Takuu

Tavaroilla on valmistajan ehtojen mukainen takuu. Ostaja ymmärtää, että tuotteet ovat terveydenhuollon erikoiskäyttöä varten ja sitoutuu noudattamaan käyttö- ja huolto-ohjeita, jotka tulevat lähetyksen mukana. Valmistajan takuu raukeaa, mikäli käyttö- tai huolto-ohjeita ei ole noudatettu. Kaikissa ammattilaisille suunnatuissa tuotteissa ei ole suomenkielisiä käyttöohjeita. Mikäli asiakas ei ymmärrä valmistajien pakkausten vieraskielisiä ohjeita, tulee hänen ottaa yhteyttä Kompodentiin ennen laitteen käyttöönottoa. Tuotteille ja laitteille voidaan sopia erillinen koulutus, joka sovitaan erikseen ja tarvittaessa voidaan veloittaa erikseen.

Laitteiden vuokraaminen tai lainaaminen.

Vuokra-aika alkaa seuraavana arkipäivänä lähetyksestämme. Lähetämme tuotteen pääsääntöisesti Postin Express-pakettina. Tilaajan tulee palauttaa tuote alkuperäisessä kunnossaan, sisältöineen ja alkuperäisessä pakkauksessaan vuokra-ajan viimeisenä päivänä.

Tilaaja vastaa siitä, että lähetys on pakattu huolellisesti lähetystä varten. Paketin/lähetyksen on kestettävä vahingoittumattomana logistiikan. Asiakkaan vastuulla on mahdollinen lähetyksen vakuuttaminen. Mikäli lähetys on vaurioitunut lähetyksen aikana, laskuttaa Kompodent vuokraajaa/lainaajaa tuotteen hinnan kokonaisuudessaan tai korjauskustannukset, riippuen vahingon laadusta ja laajuudesta. Asiakkaan velvollisuus on hakea/vaatia korvausta valitsemaltaan logistiikkayhtiöltä.

Palautuslähetys on tehtävä Postin Express-pakettina tai vastaavanlaisena lähetyksenä (lähetyksessä oltava seurannan mahdollistava lähetysseurantanumero), jotta lähetys on Kompodentissa seuraavana arkipäivänä perille toimitettuna.

Asiakas vastaa tuotteesta siihen saakka, kunnes se on vastaanotettu Kompodentiin ja tarkastettu virheettömäksi.

Mahdolliset vuokra-ajan ylitykset, laitteen vaurioituminen tai rikkoutuminen (muut kuin normaali kuluminen) tai laitteen häviäminen on tilaajan vastuulla ja ne laskutetaan erikseen. Mikäli palautus viivästyy lähetysyhtiön toimesta, on Kompodentilla oikeus periä vuokraa myös ko. ajalta. Asiakkaan velvollisuus on hakea/vaatia korvausta valitsemaltaan logistiikkayhtiöltä.

Tuotekuvat/kuvaus

Tuotteissa tapahtuvien muutoksien ja päivityksien vuoksi sivuston tuotekuvat ja havainnevideot ovat viitteellisiä ja saattavat poiketa toimitettavista tuotteista.

Ylivoimainen este

Kompodent ei vastaa yrityksen ulkopuolisten tapahtumien (sota, maanjäristys, tulva, lakko, onnettomuus jne.), nk. force majeure - syiden aiheuttamista muutoksista tai viivästyksistä toimituksiin. Missään tapauksessa Kompodent ei vastaa toimituksen viivästymisestä tai valmistuksen loppumisesta aiheutuvista välillisistä kustannuksista.


Ehdot päivitetty 24.2.2024


Tämä on Kompodent:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 25.5.2018. Viimeisin muutos 25.5.2018.

 

 

1. Rekisterinpitäjä

Kompodent avoin yhtiö
Y-tunnus 2118802-2
Kappelikatu 11 45130 KOUVOLA
Puh. +358 (0) 45 6390289
www.kompodent.fi


2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Stefan Ahlbom Kompodent
Puhelin +358 (0) 45 6390289
Kappelikatu 11, 45130 KOUVOLA
etunimi.sukunimi@kompodent.fi

 

3. Rekisterin nimi

Kompodent asiakasrekisteri


4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

- Oikeudellinen etu
- Sopimussuhde  
Verkkosivuston käyttäjärekisteriin ja Kompodentin asiakasrekisteriin tallennettuja henkilötietojen käyttötarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin, asiakassuhteen ylläpito ja markkinointi. Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

 

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennettavia tietoja voivat olla: henkilön nimi, asema, yritys/organisaatio, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite, kuvat, logo), www-sivustojen osoitteet, verkkoyhteyden IP-osoite, tunnukset/profiilit sosiaalisen median palveluissa, tiedot tilatuista tuotteista, palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.

Tietojen säilyttämiselle ei ole aikarajaa, mutta tietoja säilytetään vähintään viranomaismääräyksien vaatimat määräajat.

 

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. asiakkaan tilauksista, www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, ostetuista rekistereistä, julkisista lähteistä, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas on luovuttanut tietojaan.

 

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa.

Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Kompodent sähköisen uutiskirjeen välittäjänä toimii Mail Chimp-palvelu (www.mailchimp.com). Tietoa palvelun ehdoista ja yksityisyyden suojasta https://mailchimp.com/legal/
EU-U.S. Privacy Shield Framework: https://www.privacyshield.gov
Palveluun annettavat tiedot ovat uutiskirjeen tilaajan sähköpostiosoite ja valinnaisesti etu- ja sukunimi. Osoitteet ja niiden käyttö on Kompodentin hallintatilin alaisuudessa, johon on pääsy rajatuilla henkilöillä.

Sivustoillamme (kompodent.fi, hammasimplantit.fi, kivutonpuudutus.fi, examvision.fi) käytetään Google Analytics -palvelua. https://www.google.com/analytics/terms/fi.html
EU-U.S. Privacy Shield Framework:  https://www.privacyshield.gov
Google Analytics on Kompodentin hallintatilin alaisuudessa, johon on pääsy rajatuilla henkilöillä.

 

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

 

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).