Luudutusseminaari Dr. Peter Fairbairn

Rekisteröitymiset ovat suljettu

Luudutusseminaari

2.12.2022 Helsinki Messukeskus
Prof. Dr. Peter JM Fairbairn

Ota yhteyttä

 

 

Aikaa ilmoittautua

 

 

The following message will become visible vain once the countdown ends.

Verkkoilmoittautuminen päättynyt!

Ota yhteyttä Kompodentiin koskien tapahtumaa.


Lippu 1 - Luento (sis. kokopäivän seminaarin ja tarjoilut)

Lippu 2 - Luento + EthOss-paketti (sis. kokopäivän seminaarin ja tarjoilut sekä EthOss 3 x 0.5cc -luudutusmateriaalipakkauksen (arvo 319,00 + alv 24 %. Tuote toimitetaan tilaisuuden jälkeen)

Hintoihin lisätään alv 24 %
Early Bird -hinta -10 % voimassa 30.9.2022 asti.
Sitovat ilmoittautumiset 27.11.2022 mennessä.
Laskutus tapahtuu tilaisuuden jälkeen.

Tapahtumapaikka: Messukeskus, Siipi, Tila 209
Sisäänkäynti: Messukeskus, Rautatieläisenkatu 3, 00520 Helsinki (punainen ympyrä)
Maksullinen paikotus:
HUOM! Toisen tilaisuuden vuoksi viereinen Siipi parkki on varattu yksityiskäyttöön. Autolla tulevia pyydetään pysäköimään suoraan pohjoispuolelle parkkitaloon.
Tulo-ohjeet, pysäköinti ohjeet ja maksut LINKKI Messukeskuksen sivuille.
Ohjelma 2.12.2022

8.00-9.00 Aamukahvi ja tarjoilut
9.00
 An introduction to True Host Bone Regeneration and EthOss. Dr Fairbairn will demonstrate the application, tools and techniques used to achieve predictable outcomes with EthOss.
11.00-12.00 Lounas
12.00-14.00 EthOss Case studies + EthOss Q&A.
14.00-14.20 Kahvi ja tarjoilut
14.20 EthOss Hands On.
15.00 Advanced Cases. Dr Fairbairn will present more advanced cases showing impressive outcomes of the material.
 + EthOss Q&A
16.00 Seminaari päättyy

Auta kehoa muodostamaan aitoa isäntäluuta

EthOss® on täysin synteettinen biomateriaali isäntäluun kasvattamiseen. EthOss® auttaa muodostamaan potilaan omaa luuta, ilman luuhun integroitavia sulamattomia vieraspartikkeleita.

True Host Bone Regeneration.

Hammasimplantologien kehittämä EthOss® on syntynyt lähes kolmen vuosikymmenen kokemuksesta ohjatusta dentoalveolaarisen alueen luun muodostuksesta. Ihmiskeholla on hämmästyttävä kyky parantua. EthOss® on kehitetty toimimaan yhdessä kehon kanssa käyttämällä täysin bioyhteensopivia materiaaleja, jotka auttavat oman aidon luun muodostumista. EthOss® on täysin synteettinen materiaali, eikä siinä ole ihmisen tai eläimen osia. EthOss® muuttuu nopeasti luuksi ilman vieraspartikkeleita.

EthOss® on ß-tri-kalsiumfosfaatin ja kalsiumsulfaatin yhdistelmä, joka luo luun uudelleenkasvulle ihanteelliset olosuhteet. EthOss® korvaantuu kokonaan omalla elävällä ja verekkäällä luulla. (n. 50 % uutta luuta 12 viikossa).
EthOss® ei sisällä HA- tai xenograft-partikkeleita.

Edut:
(1) Kalsiumsulfaatti toimii sisäänrakennettuna "kalvona", jolloin erillistä kollageenikalvoa ei tarvitse käyttää.
(2) Kalsiumsulfaatti kovettuessaan säilyttää siirteen muodon ja tilavuuden.
(3) Kalsiumsulfaatti resorboituu 3-4 viikossa muodostaen tilan verisuonille.
(4) b-TCP resorboituu kokonaan 6-12 kuukaudessa ja auttaa omaa luuta kasvamaan.

Lisätietoa:

https://ethoss.dental/

1. PUHUJAN ANSIOLUETTELO JA BIOGRAFI

Prof. Tohtori Peter JM Fairbairn

Peter JM Fairbairn on vieraileva professori Detroit Mercy - hammaslääketieteellisessä korkeakoulussa Michiganissa Yhdysvalloissa ja johtava hammaslääkärikirurgi Scarsdale Dental Implant Clinicissä Kensingtonissa Länsi-Lontoossa. Hän on Yhdistyneen kuningaskunnan hammasimplantologiyhdistyksen (Association of Dental Implantology) entinen johtaja ja kunniajäsen sekä Lontoon hammaslääketieteellisen yhdistyksen (London Dental Fellowship) entinen puheenjohtaja.

Peter aloitti hammasimplanttien asettamisen vuonna 1991, ja vuodesta 2002 lähtien hän on käyttänyt siirtotoimenpiteissään yksinomaan synteettisiä tai alloplastisia materiaaleja. Hän on julkaissut aiheesta lukuisia artikkeleita (saatavilla PubMedissä) ja kirjoittanut lukemattomia lehtiartikkeleita sekä lukuja kahteen julkaistuun kirjaan. Hän on puhunut maailmanlaajuisesti yli 40 maassa materiaalien ja menetelmien hyödyistä.

2. TIIVISTELMÄ

True bone regeneration - Kasvata aitoa isäntäluuta biologiaa hyödyntäen.

Nykyaikaisessa hammasimplantologiassa, kuten ortopediassa ja regeneratiivisessa lääketieteessä, tavoitteenamme on palauttaa menetetyn luun muoto ja toiminta sekä antaa potilaillemme terveen luukudoksen, joka voi uudelleenmuodostua ja sopeutua välitettäviin okklusaalisiin voimiin. Ainoastaan oma keho voi muodostaa uutta luuta, joten erityisesti esteettisellä alueella meidän on työskenneltävä kehon paranemisen kanssa ja tehostettava sitä, jotta pitkän aikavälin tulokset olisivat optimaaliset.

Uuden sukupolven uudenlaiset alloplastiset materiaalit voivat vaikuttaa ja reagoida kontrolloidusti isäntäkudoksen ympäristöön samalla kun ne hajoavat ja resorboituvat kontrolloidusti ja korvautuvat lopulta uudella luulla. Jos hoidon tavoitteena on luun uusiutuminen, kirurgien olisi käytettävä täysin resorboituvaa materiaalia, jotta uusi muodostuva luu olisi identtinen menetetyn isäntäluun kanssa ja jotta luudutusmateriaalia ei jäisi jäljelle pitkällä aikavälillä. Ei-resorboituvat materiaalit johtavat epätäydelliseen luun uusiutumiseen, joten näissä tapauksissa korjaaminen tai luun lisääminen ovat sopivampia termejä.

Uudet synteettiset biomateriaalit ovat osteokonduktiivisia sekä myös osteoinduktiivisia. Toisin sanoen ne edistävät solujen erilaistumista osteoblasteiksi, jotka kykenevät muodostamaan luumatriisia. Aiheesta löytyy lukuisia lääketieteellisiä tutkimuksia. Tutkimukset opettavat miten auttaa muodostamaan aitoa luuta, ymmärtämään periostin roolia, angiogeneesin merkitystä ja biomekaniikkaa. Näin voimme hyödyntää tutkimustietoa kliinisessä työssä potilaidemme hyväksi.

Tämän luennon tavoitteena on keskustella näistä käsitteistä ja kehityssuuntauksista sekä esitellä uusia mini-invasiivisia työtapoja.

Oppimistavoitteet:

• Ymmärtää luun merkitys onnistuneiden implanttiproteesien perustana.
• Antaa tietoa erityyppisistä luunsiirtomateriaaleista sekä nykyaikaisista tekniikoista, jotka ovat käytettävissä alveoliharjanteen säilyttämiseen ja lisäämiseen päivittäisessä kliinisessä työssä.
• Uusien synteettisten luudutusmateriaalien koostumuksen ymmärtäminen.
• Luun laadun keskeisestä merkityksestä hammasimplanttien kestävyyden ja toiminnan kannalta pitkällä aikavälillä.
• Histologian ja histo-morfometrian merkitys luun laadun todellisessa arvioinnissa.

Edistyneempi osio:

Tohtori Fairbairn tarkastelee haastavia, pitkälle kehitettyjä toimenpiteitä, joissa rutiinitekniikat eivät välttämättä riitä.

Tohtori Fairbairn esittelee omiin kliinisiin kokemuksiinsa perustuvia tutkimuksia ja innovatiivisia tekniikoita, kuten:
- siirteen vakauttaminen resorboituvilla ompeleilla.
- Tunnel grafting -tekniikka.
- EthOssin käyttö kysta- ja apektomiatapauksissa.

Luentokieli: Englanti


Päivämäärä ja aika
perjantaina
2. joulukuuta 2022
9.00 16.00 Europe/Helsinki
Sijainti

Messukeskus, Siipi, Tila 209

Käynti: Rautatieläisenkatu 3
00520 Helsinki
Suomi
--Messukeskus, Siipi, Tila 209--
Hanki reittiohjeet
Järjestäjä

Kompodent

+358 45 639 0289
info@kompodent.fi
JAA

Selvitä, mitä ihmiset näkevät ja sanovat tästä tapahtumasta, ja liity keskusteluun.